...Ηλεκτρολογικές εργασίες παντός τύπου! DG Electric - Δημόπουλος Γεώργιος - Ηλεκτρολόγος...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΓΕΙΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΑ

ΓΕΙΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΑ

Η γείωση των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα προς προβληματισμό και είναι για εμάς απαράβατος κανόνας, στο πλαίσιο των εργασιών μας! Οφείλουμε, δε, να σας εξηγήσουμε τι σημαίνει για εσάς ή, ακόμη καλύτερα, για όλους μας. Καταρχάς, να εξηγήσουμε με απλά λόγια ότι η γείωση είναι η μεταφορά ρευμάτων διαρροής που μπορεί να εμφανιστούν σε μια εγκατάσταση, από κάποιο σφάλμα, προς τη γη.
Το κακό είναι, όταν αυτά τα ρεύματα, για διαφόρους λόγους, δεν πάνε προς τη γη, αλλά εγκλωβίζονται στην εγκατάσταση. Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπων που μας τηλεφωνούν και μας λένε ότι μπαίνουν στο μπάνιο και τους χτυπάει το ρεύμα! 

Στην εταιρεία DG Electric, Γεώργιος Δημόπουλος, θεωρούμε δική μας υπόθεση να σας πούμε τι πρέπει να γίνει για την προστασία σας από το ηλεκτρικό ρεύμα! Επίσης, ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η προστασία από τους κεραυνούς και τα υψηλά ρεύματα που μπορεί να καταστρέψουν τον εξοπλισμό σας. Οι ηλεκτρολόγοι μας έχουν τη γνώση να σας ενημερώσουν για όλα αυτά και να σας συμβουλέψουν, καθώς υπάρχουν λύσεις και προϊόντα για προστατευτείτε από τέτοια φαινόμενα!


Οι κανονισμοί επιβάλουν την κατασκευή γείωσης προστασίας, για την αποφυγή του κινδύνου της ηλεκτροπληξίας ή και της πυρκαγιάς.

Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις ηλεκτρικές συσκευές όπως δυσλειτουργίες, καταστροφή εξοπλισμού και διακοπή παραγωγής, η οποία μπορεί να προέρθει είτε από το δίκτυο ρεύματος είτε από κεραυνό.

Για την αντιμετώπισή της είναι απαραίτητη η σωστή γείωση με τα κατάλληλα υλικά τόσο για την ασφάλεια τη δική σας, όσο και των συσκευών σας.

Στα πλαίσια της ασφάλειας από εκκένωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι και η αντικεραυνική προστασία.

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι το 90% των ρευματοδοτών ηλεκτροδοτούν ευαίσθητο εξοπλισμό, τον οποίο μία υπέρταση μπορεί να καταστρέψει.

Ένα πλήρες σύστημα αντικεραυνικής προστασίας αποτελείται από:
- Την εξωτερική εγκατάσταση προστασίας (αλεξικέραυνο, αγωγό καθόδου, ηλεκτρόδιο γείωσης) και
- Την εσωτερική εγκατάσταση προστασίας (σύνδεση των συσκευών με τη γείωση, συσκευές απαγωγής των υπερτάσεων).

Εμείς, αφού εξετάσουμε τις απαιτήσεις του εξοπλισμού σας, σας προτείνουμε την κατάλληλη λύση για την ασφάλεια των εγκαταστάσεών σας.