...Ηλεκτρολογικές εργασίες παντός τύπου! DG Electric - Δημόπουλος Γεώργιος - Ηλεκτρολόγος...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ – ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗ – ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ
Συστήματα πυρανίχνευσης για κάθε χώρο και κάθε χρήση, από απλή οικιακή έως και πολλαπλή επαγγελματική, μεγάλων αναγκών. Αναλογικά ή διευθυνσιοδοτούμενα τερματικά για μεγάλες εγκαταστάσεις, ανιχνευτές καπνού, θερμοδιαφορικοί πυρανιχνευτές, μπουτόν πανικού, σειρήνες κ.λπ. Μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν απεριόριστος αριθμός από ανιχνευτές καπνού.

Η πυρανίχνευση μάς δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε και να δράσουμε έγκαιρα σε ένα γεγονός, προκειμένου ταχύτατα να ακολουθήσουμε την πλησιέστερη οδό διαφυγής και ταυτόχρονα, αφού βεβαιωθούμε ότι είμαστε ασφαλείς, να ενημερώσουμε την πυροσβεστική.

Σε περιπτώσεις, δε, μεγάλων επαγγελματικών χώρων υπάρχει πάντα σχέδιο και ενημέρωση των εργαζομένων, για το τι θα πράξουν σε περίπτωση συναγερμού. Επίσης, καλό θα είναι να έχουμε κάπου ένα μικρό πυροσβεστήρα για μικροεστίες που μπορούμε να καταπολεμήσουμε.

Προσοχή! Ποτέ νερό στο ρεύμα και τις ηλεκτρικές συσκευές! Χρησιμοποιούμε πάντα πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως!


Τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας θεωρούνται απαραίτητα κάθε οικιακού και επαγγελματικού χώρου. Ειδικά στα σπίτια μπορούμε να τοποθετήσουμε συστήματα πυρανίχνευσης στην κουζίνα, στο λεβητοστάσιο και στο χώρο που βρίσκεται το τζάκι.

Η πυρανίχνευση ως στόχο έχει την πρόληψη πυρκαγιάς, κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από τους ανιχνευτές θερμοκρασίας, καπνού και υγραερίου. Αυτοί όταν ενεργοποιηθούν, δίνουν σήμα στην σειρήνα αλλά και στα συστήματα πυρασφάλειας, τα οποία και αναλαμβάνουν την πυρόσβεση.

Τα συστήματα της πυρανίχνευσης αποτελούνται από:
  • Τον κεντρικό πίνακα πυρανίχνευσης
  • Τους πυρανιχνευτές
  • Τις σειρήνες
  • Τα μπουτόν αναγγελίας φωτιάς