...Ηλεκτρολογικές εργασίες παντός τύπου! DG Electric - Δημόπουλος Γεώργιος - Ηλεκτρολόγος...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΔΙΚΤΥΑ Η/Υ – ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ

ΔΙΚΤΥΑ Η/Υ – ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ
Σήμερα, δεν μπορούμε πλέον να φανταστούμε έναν κόσμο χωρίς υπολογιστές και συσκευές που μας δίνουν τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στο διαδίκτυο, να αντλήσουμε πληροφορίες για κάτι που μας ενδιαφέρει, να κάνουμε τα ψώνια μας, να επικοινωνήσουμε, να ψυχαγωγηθούμε κ.λπ. Τα πάντα είναι στο internet! Δεδομένα ταξιδεύουν παντού, με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις να διευρύνονται διαρκώς.
Στην εταιρεία DG Electric, Γεώργιος Δημόπουλος, αναλαμβάνουμε τη μελέτη και την εγκατάσταση σε Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Από το σπίτι έως τον επαγγελματικό χώρο, όπου οι ανάγκες είναι τελείως διαφορετικές, σας δίνουμε τις λύσεις που χρειάζεστε για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια! Με την κατάλληλη τεχνική κατάρτιση, τα υλικά και τον απαιτούμενο επαγγελματικό εξοπλισμό, σας παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε δίκτυα χαλκού, οπτικής ίνας, δομημένης καλωδίωσης κ.λπ.


Μία εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης αποτελείται από ένα σύνολο καλωδίων και υλικών (πρίζες , κατανεμητές, κλπ) το οποίο πραγματοποιεί την μετάδοση φωνής και δεδομένων σε ένα κτήριο.

Οι εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης είναι "ανοιχτής" αρχιτεκτονικής , χρησιμοποιώντας τυποποιημένα υλικά και τοπολογία σύμφωνα με διεθνή πρότυπα για τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση.
Για πολλά χρόνια η καλωδίωση που εξυπηρετούσε τις ανάγκες μετάδοσης δεδομένων γινόταν ξεχωριστά από αυτές της καλωδίωσης για την μεταφορά φωνής. Όμως η ενσωμάτωση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους χώρους έκανε την ανάγκη ενός τυποποιημένου τρόπου καλωδίωσης μεγαλύτερη. Έτσι με ένα σύστημα καλωδίωσης μπορούμε για παράδειγμα να μεταφέρουμε δεδομένα (Δίκτυο Η/Υ) φωνή (Τηλέφωνο-τηλεφωνικό κέντρο) εικόνας (Ψηφιακή τηλεόραση)

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται σωστός σχεδιασμός και πρόβλεψη για τις καλωδιώσεις σ ένα νέο κτήριο με αποτέλεσμα να γίνεται εγκατάσταση καλωδίων σε διάφορα στάδια της κατασκευής. Αυτό εκτός του ότι αυξάνει το κόστος μας οδηγεί σε λύσεις που δεν μας εξυπηρετούν απόλυτα.

Προβλέποντας κατά την διάρκεια σχεδιασμού μίας οικοδομής το σύστημα καλωδίωσης πετυχαίνουμε οικονομία, απλοποίηση της εγκατάστασης, δυνατότητα μελλοντικών επεκτάσεων, χρήση κοινών προδιαγραφών για όλη την καλωδίωση και τον τερματικό εξοπλισμό.

Όλα τα υλικά που προορίζονται για δίκτυα δομημένης καλωδίωσης είναι πιστοποιημένα ανάλογα με τις επιδόσεις τους σε διάφορους ελέγχους και ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

· CAT 3 : Επιτρέπει την διέλευση σημάτων με συχνότητες έως 16 MHz (Για χρήση τηλεφωνικών σημάτων)
· CAT5 : Επιτρέπει την διέλευση σημάτων με συχνότητες έως 100MHz (Για χρήση τηλεφωνικών και σημάτων Η/Υ για δίκτυα 100Mbps)
· CAT 5e η CAT 6 : Χρησιμοποιείται για δίκτυα Η/Υ τεχνολογίας Gigabit Ethernet


Βήματα έργου Δομημένης Καλωδίωσης

- Δημιουργία Δικτύου Οριζόντιας καλωδίωσης (UTP , FTP , SFTP , SSTP καλώδια, Κατηγορίας 5e , 6, 7 (only cable), Fiber to the desk)
-Δημιουργία Καλωδίωσης Κορμού (Fiber Optic Cables, Πολύζευγα καλώδια)
-Τοποθέτηση Τοπικών κατανεμητών (Racks, Patch Panels, Smart Patch Panels, etc)
-Φυσική Διασύνδεση απομακρυσμένων κτιρίων (Campus - Fiber optic Cables, Καλώδια τηλεφωνικής χρήσης)
-Παραδοτέα (πιστοποιήσεις - διαγράμματα - κατόψεις ), συντήρηση, εγγύηση υλικών - συστήματος.


Τακτοποίηση και οργάνωση καλωδίων

Έχετε καλώδια στο πάτωμα; Ψάχνετε επιπλέον παροχή δικτύου ή ρεύματος και δεν βρίσκετε άκρη ή μήπως οι εικόνες παρακάτω σας θυμίζουν την κατάσταση του δικού σας γραφείου και εξοπλισμού.
Αν ναι, τότε σας προσφέρουμε μια μοναδική υπηρεσία τακτοποίησης και συμμαζέματος της κατάστασης του εξοπλισμού σας κερδίζοντας χώρο, καθαριότητα, πιθανές βλάβες. από πολλαπλά καλώδια και δεσμευμένες θέσεις εργασίας που δεν καταλήγουν πουθενά! Απαλλαγείτε τώρα από την χαοτική κατάσταση και μετατρέψτε τον χώρο σας σαν τα παραδείγματα που ακολουθούν με πριν και μετά επιλέγοντας από επαγγελματικές προτάσεις προστασίας εξοπλισμού (Rack – Computer Room) έως το απλό συμμάζεμα των καλωδίων στα γραφεία σας.


Μετακόμιση / Επέκταση Γραφείων

Σχεδιάζετε να μετακομίσετε σε νέα γραφεία ή να επεκτείνετε το υπάρχον; Αν ναι, τότε σας προσφέρουμε μια επαγγελματική υπηρεσία μετακίνησης/επέκτασης πληροφοριακών συστημάτων για να σας μετακινήσει/επεκτείνει τους διακομιστές σας (servers), τους υπολογιστές, τα routers, τα switches, τους εκτυπωτές και τις περιφερειακές συσκευές σας, το τηλεφωνικό σας κέντρο (PBX), χωρίς να διαταραχθεί η συνολική εγκατάσταση του δικτύου των υπολογιστών σας.

Εγκατάσταση & Υποστήριξη

Το  τεχνικό  μας τμήμα  αποτελούμενο  από άριστα  εκπαιδευμένους  μηχανικούς δικτύων με πολυετή εμπειρία στον χώρο αναλαμβάνει την μελέτη, εγκατάσταση, πιστοποίηση και συντήρηση του δικτύου δομημένης καλωδίωσης της επιχείρησης σας, λαμβάνοντας υπόψη τους παρακάτω σημαντικούς παράγοντες:

- τις ανάγκες του πελάτη και το φυσικό χώρο που διαθέτει
- τις τωρινές και μελλοντικές απαιτήσεις και επιδόσεις του δικτύου
- τη δημιουργία ενός φιλικού, επεκτάσιμου και εύκολα διαχειρίσιμου περιβάλλοντος για τον τελικό χρήστη
- το κόστος συναρτήσει των απαιτήσεων

Πιστοποίηση
Μετά  την ολοκλήρωση  της εγκατάστασης διενεργούμε μια σειρά από ελέγχους με όργανα  μετρήσεων τελευταίας  τεχνολογίας έτσι ώστε να πιστοποιηθεί η άριστη λειτουργία του νέου σας δικτύου.